Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Δελτίου Τύπου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Φαιστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή και λαμπρότητα οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φαιστού.

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είχε σχεδιάσει ο δήμος Φαιστού για τις τρεις μεγάλες δημοτικές ενότητες Τυμπακίου, Μοιρών και Ζαρού.

 Η πανηγυρική μέρα ξεκίνησε με την δοξολογία στους τοπικούς ιερούς ναούς των περιοχών ενώ ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων Τυμπακίου, Μοίρων και Ζαρού αντίστοιχα. 

Ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, των σχολείων της περιοχής, με πολλές συμμετοχές και από τοπικούς συλλόγους, σωματεία, χορευτικούς συλλόγους, αθλητικούς συλλόγους και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, παρουσία της Δημοτικής αρχής, εκπροσώπων της πολιτειακής  και πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων της αστυνομίας, του στρατού, της πολεμικής αεροπορίας, του λιμενικού και εκπροσώπων φορέων και σωματείων.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου γέμισε τις πλατείες, με τη νεολαία να κυριαρχεί. Χαμόγελα και περήφανες ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν απ’ άκρη σ’ άκρη του δήμου Φαιστού τιμώντας την ιστορική αυτή ημέρα.

 Ακολουθεί μήνυμα Δημάρχου Φαιστού:

«Σήμερα, στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τιμούμε τους ήρωες του παρελθόντος που δεν δίστασαν να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και για να έχουμε την ποιότητα ζωής που έχουμε σήμερα. έμπνευσης για να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά προς την επίτευξη μιας καλύτερης κοινωνίας, όπου η ελευθερία, η ειρήνη και η αξιοπιστία είναι διασφαλισμένες για όλους.

Στον εορτασμό της Επετείου του «ΟΧΙ», καθώς ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για την ελευθερία, την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ας συνεχίσουμε να διδάξουμε τις αξίες αυτές στις μελλοντικές γενεές και να εμπνέουμε την παγκόσμια κοινότητα για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και ειρηνική κοινωνία.

Ευχαριστώ όλους σας για τη συμμετοχή σας σε αυτήν την σημαντική εορτή, εύχομαι και του χρόνου, με υγεία, να αξιωθούμε να γιορτάσουμε μαζί. 

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες & Έλληνες!

ΔΙΕΥΘ.: 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1 – ΤΗΛ.: 2892340202 – EMAIL.: dfaistou @ gmail . com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΠΕΤΣΩΤΑΚΗ

Εκδήλωση με τίτλο «ΣτηρίΖω Ανθρώπινα» πραγματοποιεί ο Δήμος Φαιστού την Κυριακή 14 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Τυμπακίου, για να στηρίξει τον αστυνομικό Γιώργο Σπετσωτάκη με καταγωγή από το Τυμπάκι, που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ρέθυμνο.

Το Σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Δεν πίνω όταν οδηγώ και δεν οδηγώ όταν πινω» σε μια προσπάθεια εμπέδωσης της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συμβολικό αγώνα δρόμου με εκκίνηση στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Τυμπακίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κλιμάκιο της Τροχαίας Ηρακλείου θα μιλήσει για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 ευρώ, ενώ το σύνολο των εσωτερικών από την εκδήλωση θα διανεμηθεί προκειμένου να καλυφθούν ιατρικά έξοδα για τον Γιώργο Σπετσωτάκη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει συναυλία από το μουσικό συγκρότημα του κ. Γιάννη Σπινθάκη.

Εγγραφές συμμετοχής θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία Τυμπακίου την Παρασκευή 12 Μαΐου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και την Κυριακή 14 Μαΐου από τις 9.00 το πρωί έως και πριν την έναρξη του αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «στηρίΖΩ ανθρώπινα»

09.00 -11.30

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ στην κεντρική πλατεία Τυμπακίου

11.30

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

12.15

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ & ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ

12.30

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη

12.40

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Λευτέρη Αυγενάκη

12.50

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ κ. Αρναουτάκη Σταύρου

13.00

Ομιλία για τροχαία ατυχήματα από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου & την Αστυνομική Διεύθυνση Φαιστού

13.15

Ομιλία Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης & Αρκαδίας, κ. Μακαρίου

13.30

Ομιλία Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ. Προδρόμου

13.45

Συναυλία με το Μουσικό Συγκότημα κ. Σπινθάκη Γιάννη

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ

Previous 30η Πρόσκληση Σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο